Blog

Hogyan vegyszerezzük medencénket?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incidid unt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in repreh enderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Ecet a háztartásban

Univerzális szerként tarthatjuk számon otthonunkban ezt a szúrós szagú folyadékot, mely nem csupán néhány étel nélkülözhetetlen hozzávalója. Ha környezetbarát és takarékos módon szeretnénk tisztán tartani a lakást, mindenképpen jusson eszünkbe a használata. És még mi mindenre jó! Az ecetsav, más néven etánsav, egy szerves vegyület. Otthon leggyakrabban vízkőoldásra használják, az élelmiszeripar pedig savanyúság szabályozóként, és E260-nal jelöli. Ám e kettőn kívül van még egy sor terület, ahol hasznát vehetjük.

Citromsav a háztartásban

Fehér, kristályos és az ecet helyett használható, mi az? Sokan csak szörpkészítéshez használják a sokoldalú citromsavat, pedig a háztartásban több helyen is hasznos társunk. Hogyan használhatjuk öblítő helyett, vízkőoldáshoz, vécétisztításhoz vagy hajmosáshoz?

A szódabikarbóna használata a háztartásban

A szódabikarbóna (nátrium-hidrogénkarbonát) olyannyira ártalmatlan, hogy legtöbben étkezési felhasználását ismerik. A szódabikarbóna a sütőpor hatóanyaga és fő komponense, és hagyományosan ugyanarra a célra használták – nem véletlen, hogy angolul például „baking soda”, vagyis sütőszóda a neve. A háztartásban azonban messze nem csak a sütésre használhatjuk!