Image
Image

Kálium-hidroxid 20-22% (Káli-lúg)

Kiszerelés

 1. 60 l PE ballon (Kérésre más töménységben is elkészítjük.)

Gyártó, forgalmazó

 1. Klorid Vegyi- és Műanyagipari Zártkörűen működő Részvénytársaság
 2. 4150 Püspökladány, Község dűlő 1.
 3. Tel/fax: 06 54/451-308, 06 54/451-420
 4. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 5. Web: www.klorid.hu

Összetétel

 1. Kálium-hidroxid koncentráció % 22
 2. Veszélyesség, osztályozás
 3. maró

Alkalmazás

 1. Lúgos Ni-Cd akkumulátorok töltésére elektrolitként. Vegyiparban lúgosító, laboratóriumi vegyszerként, valamint káliszappan és más kálium vegyületek előállítására. A Káli-lúg a kálium-hidroxid vizes oldata, erősen maró, lúgos kémhatású.

Használati útmutató

 1. A Ni-Cd (lúgos) akkumulátorok üzemelése közben a levegő szén-dioxid tartalma az elektrolitot károsítja (elkarbonátosodik), azt az üzemeltetéstől és a gyártómű előírásaitól függően meghatározott időközben (legalább évente egyszer) ki kell cserélni.

Munkavédelem

 1. A Káli-lúg maró hatású a bőrre, a szemre és lenyelve. Maradandó égési sérülést okoz. Megfelelő védőeszköz használata szükséges! Gumikesztyű, védőszemüveg vagy arcvédő. Ha az anyag szembe került bő langyos folyóvízzel öblítsük 15-20 percen keresztül. Hívjunk szemorvost. Lenyelés esetén: a szájat öblítsük ki tiszta vízzel, itassunk sok vizet vagy tejet, azonnal híjunk orvost Hánytatni tilos!

Tűzvédelem

 1. Nem éghető
 2. Környezetvédelem
 3. A termék nem kerülhet felszíni vagy talajvízbe. Hígítás és semlegesítés nélkül nem engedhető szennyvíztisztítóba. Mérgező a vízi szervezetekre.

Tárolás

 1. Eredeti csomagolásban, jól zártan, hűvös, jól szellőző helyen, savaktól elkülönítve. Minőségét megőrzi: Korlátlan ideig.

Adatok

Gyártja
Klorid
Kategória
Ipar
CAS Szám
1317-61-9
Image

RENDELNI SZERETNE?