Image
Image

Kénsav

Kiszerelés

 1. 60 kg PE ballon

Gyártó

 1. Bige Holding Kereskedelmi és Termelő Kft.
 2. 5007 Szolnok, Tószegi út 51.

Forgalmazza

 1. Klorid Vegyi- és Műanyagipari Zártkörűen működő Részvénytársaság
 2. 4150 Püspökladány, Község dűlő 1.
 3. Tel/fax: 06 54/451-308, 06 54/451-420
 4. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 5. Web: www.klorid.hu

Összetétel

 1. Kénsav koncentráció % 96
 2. Veszélyesség, osztályozás
 3. Bőrkorrózió/bőrirritáció: 1A kategória GHS piktogram: GHS05 veszély

Alkalmazás

 1. Szerves és szervetlen vegyszerek gyártásánál, extrakcióhoz, ásványok és ércek feldolgozásához. Felületkezelési folyamatokban, tisztításhoz, maratáshoz. pH szabályozó szerként, víztelenítő szerként. Ólomakkumulátorok elektrolitjának készítésére laboratóriumi vegyszerként.
 2. A tömény Kénsav színtelen (opálos) olajszerű folyadék. Erős vízelvonó (higroszkópos) tulajdonságú. A levegő nedvességtartalmát megköti, a szerves anyagokat, szénhidrátokat elszenesíti; a hidrogént és az oxigént elvonja belőlük, és a szén marad vissza.
 3. A Kénsav a legerősebb savak egyike.
 4. A forró tömény Kénsav olyan erős oxidálószer, hogy oxidálja a nemfémes elemek egy részét, többek között a szenet, a ként és a foszfort.

Használati útmutató

 1. A Kénsav maró hatású anyag, nagyon óvatosan kell vele dolgozni. A Kénsavat úgy kell hígítani, hogy az üvegbot állandó kevergetése közben vékony sugárban a vízbe öntjük. FIGYELEM! TILOS A TÖMÉNY KÉNSAVBA VIZET ÖNTENI! Ilyenkor a fejlődő hőtől a víz felforr, és szétfröccsenti a Kénsavat, ami súlyos sérülést okozhat.

Munkavédelem

 1. Súlyos égési sérülést okozhat. Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni! Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvoshoz kell fordulni! Védőkesztyű (gumi), védőszemüveg, védőálarc használata kötelező.

Tűzvédelem

 1. A Kénsav nem éghető, tűz esetén a környezetnek megfelelő oltóanyag alkalmazandó. Tűz esetén: hűteni kell a hordókat, stb. vízpermettel, de el kell kerülni, hogy az anyag vízzel érintkezzen. Környezetvédelem
 2. Meg kell akadályozni, hogy ez a vegyi anyag a környezetbe jusson. Kiömlés esetén a kiömlött anyagot fel kell itatni (homok, perlit, mészkőpor, mészhidrát). TILOS fűrészporral vagy más gyúlékony adszorbenssel felitatni!

Tárolás

 1. A termék csak az eredeti, zárt és megfelelő jelöléssel ellátott edényben tárolható jól szellőztethető hűvös helyen. Elkülönítve éghető és redukáló anyagoktól, erős oxidáló szerektől, erős bázisoktól, élelemtől és takarmánytól.
 2. Minőségét megőrzi: Korlátlan ideig.

Adatok

Gyártja
Bige Holdin
Kategória
Vegyipar
CAS Szám

Dokumentumok

Image

RENDELNI SZERETNE?