Image
Image

Multifunkciós tabletta képes

Alkalmazás célja

 1. Ivó- és fürdővíz csírátlanítására (fertőtlenítésére) szolgál. Hatástalanítja a szerves eredetű szennyeződéseket, így a bőrt, napolajat, zsírokat, hajcsomókat. Csak hosszú távú fertőtlenítésre használható! Ne használjuk alkalomszerű sokkezelésre, pl. algásodás esetén!

Tulajdonságok

 1. A 200 g-os Multifunkciós Klórtabletta 86% aktív klórt tartalmazó, lassan oldódó tabletta. A pH – értéke semleges, teljesen feloldódik, bármilyen keménységű vízhez használható.

Adagolás helye

 1. A legjobb merítőkanállal vagy bójával a vízbe tenni. Fontos: Fólia-, műanyag, vagy klórra érzékeny bevonattal ellátott medencék esetén ne helyezzük közvetlenül a felületre a klórtablettát (fehér foltok).

Figyelem

 1. Rendeltetésszerű fertőtlenítéshez 0,3–0,6 mg/l szabad klórra és 7,0 - 7,4 közötti pH-értékre van szükség. Az ellenőrzést pl. gyorstesztekkel végezzük. Klórérték beállítása: lásd az „Adagolási mennyiség – Első hozzáadás“ c. fejezetet. A szabad klór mennyisége szerves klórvegyületekben csak hibával mérhető. Ipari területen ezért csak szervetlen Klórgranulátum 56% készítménnyel végezzük a fertőtlenítést. Adagolási mennyiség (irányértékek) Normál adagolás: 1-2 tabletta 200 g/25 m3 A 200 g-os multifunkciós tabletta kb. 1 hét alatt oldódik fel. Első feltöltés: A klórérték beállításához használjunk gyorsan oldódó Klórgranulátum 56% készítményt vagy 20 g-os klórtablettát.

Tárolás

 1. Az eredeti csomagolásban, hűvös és száraz helyen tároljuk. Gyermekek elől elzárva tartsuk! Ne tároljuk együtt savakkal, mert savakkal érintkezve klórgázt fejleszt! Ne érintsük meg kézzel, különösen ne nedves kézzel a klórtablettát.

Alkotórészek

 1. Tri – Chlor – Isocyanur - savak, biocid, flokulálószer
 2. Veszélyes alkotórészek
 3. Tri – Chlor – Isocyanur - savak
 4. Cas szám: 87-90-1
 5. Biocid jegyzékszám: BT101030
 6. Bejelentés száma: OKBI/837/2003
 7. Magyar azonosító: B-001077
 8. Orsz. Tiszt. Hiv.: OTH-3478/2005

Adatok

Gyártja
Klorid 
Kategóra
Medence
CAS Szám
87-90-1

Dokumentumok

Image