Image
Image

TIMSÓ

Kiszerelés

 1. 500 g, 1 kg PE tasak

Forgalmazza

 1. Klorid Vegyi- és Műanyagipari Zártkörűen működő Részvénytársaság
 2. 4150 Püspökladány, Község dűlő 1.
 3. Tel/fax: 06 54/451-308, 06 54/451-420
 4. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 5. Web: www.klorid.hu

Összetétel

 1. Kálium-alumínium-szulfát-dodekahidrát koncentráció % >95

Alkalmas

 1. Bőrcserzésre, papíriparban enyvezésre, víztisztításra (lágyításra), szövetek festésénél és a szobafestésnél pórustömítő szigetelőanyagként. Különösen ajánlott az enyves festésnél. A timsó által képzett hártya sokkal keményebb, mint a szappanos bevonat. Az erősen nedvszívó felületeken használható kiválóan (pl. gipsz- vagy mészvakolatokon). Savas kémhatása révén semlegesíti a vakolatok meszes maradványait. A Timsó az ásványi alap kapillárisaiban kikristályosodik, így kemény záró réteget képez a vízoldható szennyeződések ellen (pl. nikotinfoltok). Csökkenti és kiegyenlíti az alapozás nedvszívó képességet. Vízben jól oldódik, csak beltérben használható.

Használati útmutató

 1. A Timsó oldását ajánlatos meleg vízben végezni. A régi enyves és erősen krétásodott vagy gipszrozetta felületen szappanozás előtt vagy szappanozás helyett alkalmazható. Alapozó oldat készítése: 100 g Timsót oldjon fel meleg vízben (kb. 5 perc). Az így elkészített Timsó oldatot bőségesen és egyenletesen vigye fel a felületre, majd további kezelésig hagyja száradni (6-8 óra). A kemény alap eléréshez ajánlott a második felhordás is. A felületen kikristályosodott Timsót kefével távolítsa el. A feldolgozáshoz ajánlott hőmérséklet 10-30 0C.
 2. Teljes kötési, száradási idő: 24 óra.
 3. Kiadósság: Az alap nedvszívó tulajdonságától függően 50-100 m2 /1 kg Timsó.
 4. A Timsó vízben jól oldódik (vizes oldatban hidrolizál), oldata savas kémhatású. Lúg hatására alumíniumhidroxid csapadék válik ki az oldatból. Használat előtt a díszítő mésztartalmú alapoknál (pl. márvány)
 5. végezzen próbakezelést. Elszíneződés keletkezhet.

Munkavédelem

 1. Kerülni kell a szembe és a bőrre jutását, belélegzését. A szembe jutott anyagot bő vízzel ki kell mosni.
 2. Védőszemüveg és gumikesztyű használata szükséges.
 3. Tűzveszélyesség: Nem éghető

Veszélyjel: 

 1. Xi irritatív
 2. Környezetvédelem: Nagyobb mennyiségben folyóvízbe, talajba jutva pH eltolódást (elsavanyodást) okoz.

Tárolás

 1. Hűvös, száraz helyen jól záró csomagolásban

Adatok

Gyártja
Klorid
Kategória
Divatipar
CAS Szám

RENDELNI SZERETNE?