KLORID LOGO

Vízkőoldó ecetsavas

piktogram
Összetétel:
(648/2004/EK): <5 % amfoter felületaktív anyagok, illatanyagok. 15% Ecetsav
Adatlap #1:
Adatlap #2:

Háztartásban általános vízkőmentesítésre, mosó- és mosogatógépek, kávéfőzők, vízforralók, szerelvények fém és műanyag részeinek vízkőmentesítésére. Továbbá konyhák, fürdőszobák, WC-k csempéinek, mozaikpadlóinak és mettlachi lapjainak felületén kialakult vízkő, szappan, zsírfoltok eltávolítására. A viszkózus vízkőoldószer jól alkalmazható függőleges felületen is.

Hígítás nélkül csak erős vízkőlerakódásnál alkalmazza. Normál szennyeződés esetén 1:1 arányban vízzel hígítva. Szivacsra öntve vagy ecsettel hordja fel a tisztítandó felületre, 5 perc várakozási idő után tiszta vízzel jól mossa le a felületet. Kávéfőzőkhöz 1 rész vízkőoldó 2 rész víz keverékét használja. Folyassa át a szer a kávéfőzőn, utána többször öblítse át vízzel. Mosógép tisztításához 0,5 l vízkőoldót öntsön a gépbe és 60°C-on futtasson le egy mosási programot szennyes nélkül.

  • Munkavédelem FIGYELEM. Bőrirritáló hatású. Súlyos szemirritációt okoz. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Gyermekektől elzárva tartandó. A használatot követően a(z) kezet és az érintett testrészt alaposan meg kell mosni. HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel vagy zuhanyozás. SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. Ha a szemirritáció nem múlik el: orvosi ellátást kell kérni.
  • Tűzvédelem Tűz esetén alkalmazható oltóanyagok: alkoholnak ellenálló hab, széndioxid, por, vízpermet. A veszélyes bomló anyagok (égéstermékek) belélegzése súlyos egészségkárosodást okozhat.
  • Környezetvédelem Előzze meg a termék közcsatornába, felszíni és talajvízbe jutását. Vizekbe, közcsatornákban történő bejutás esetén értesítse a területileg illetékes hatóságot és üzemeltetőt. A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a helyi előírásoknak megfelelően.
  • Kiszerelés 1 literes kiszerelésben elérhető.
  • Tárolás Eredeti csomagolásban, napfénytől védve, száraz, hűvös, jól szellőző helyen. Gyújtóforrástól, nyílt lángtól, magas hőmérséklettől távol tartandó. Gyerekek elől elzárva tartandó. Ne tároljuk élelmiszerrel, állateledellel.
  • Minőségét megőrzi: A gyártástól számított 2 évig!
KLORID ZRT. Vízkőoldó ecetsavas